De Fontein

Brouwerij De Fontein is gevestigd in een monumentaal complex in het zuid-limburgse Stein. Naast de brouwerij biedt De Fontein een sfeervol proeflokaal met terras. Zo kunt u in een landelijke omgeving te genieten van alle producten die onze brouwerij te bieden heeft.

ImageVan oudsher had bijna elk dorp haar eigen brouwerij, zo ook Stein. De brouwerij is dan ook vernoemd naar de oorspronkelijke Brouwerij De Fontein die in 1915 haar poorten sloot. Op steenworp afstand van de oude brouwerij zet de traditie zich nu voort, zodat het steinse bier brouwen opnieuw een begrip wordt.

Door natuurlijke grondstoffen te combineren met de kennis die wij als initiatiefnemers, Lonneke Dings en Rik Brouns, vergaard hebben tijdens onze studie levensmiddelentechnologie (Universiteit van Wageningen) komt de smaak van kennis tot leven. Deze verbintenis tussen aloude traditie en de mogelijkheden, die de nieuwste technologische ontwikkelingen met zich meebrengen, levert de brouwerij een steeds groeiend scala aan unieke speciaalbieren op.

De monumentale panden waarin Brouwerij De Fontein is gevestigd, horen van oudsher bij het nabijgelegen Kasteel Stein. ImageHet kasteel is voor een deel verbouwd tot appartementencomplex, maar de ruïne is nog steeds te bezichtigen. De monumentale panden van Brouwerij De Fontein waren eeuwen geleden onderdeel van de pachtboerderij van het kasteel. In deze panden woonde de pachtboer die de landerijen van de kasteelheer onderhield.

Het boerenwoonhuis, dat dateert van 1729, diende tevens als watermolen, die omstreeks 1900 zijn functie verloor.

Rond de brouwerij en het proeflokaal is een grote kruidentuin en hoogstamboomgaard aangelegd. Op deze manier proberen we zo veel mogelijk ingredi├źnten letterlijk uit eigen tuin te halen en de natuur zo veel mogelijk in huis te halen.

Bij ons wordt ambachtelijk gebrouwen met het elan van vandaag!