DSC 9832Brouwerij De Fontein is opgericht door ons, Rik Brouns en Lonneke Brouns-Dings. Wij zijn beiden bourgondiërs, levensgenieters en techneuten. Beiden studeerden we Levensmiddelentechnologie aan de HAS Den Bosch en Wageningen Universiteit en stond voor ons als een paal boven water: we gaan onze passie en kennis samenbrengen en gaan voor ons zelf beginnen. Daarin vonden we elkaar en is het idee voor ons bedrijf geboren.

We voelen ons nog steeds bevoorrecht dat we op zo’n mooie plaats mogen werken en wonen. Inmiddels is de directie uitgebreid met onze prachtige dochters Annemarie en Iris, een kleine gastvrouw en een brouwertje in de dop.

 

Ons team

Uiteraard kunnen wij dit bedrijf niet draaiende houden zonder de hulp van ons enthousiaste team. Variërend van gastvrije studenten, die houden van een goed glas bier, tot lieve familieleden en bekenden, samen zijn wij ‘De Fontein’. Bij een bezoek aan onze zaak staat er altijd iemand klaar om u vriendelijk en warm te ontvangen!

 

Familiewapen

Middenin ons proeflokaal prijkt ons familiewapen. Dit familiewapen werd speciaal voor ons in opdracht ontworpen en officieel geregistreerd. U kunt er diverse symbolen in terugvinden die heel belangrijk voor ons zijn. Allereerst het waterrad, symbool voor de oude functie van onze panden (een watermolen). Een toren, symbool voor Kasteel Stein waartoe de panden van oudsher behoorden. Verder bevat het wapen drie hopbellen, als verwijzing naar één van de meest belangrijke grondstoffen van bier, en symbool voor de drie gebouwen waarin ons bedrijf is gevestigd. Het helmteken is een rode ruit. Dit teken is ook te vinden in het wapen van Stein, de geboorteplaats van Rik, en in het wapen van Kessel, de geboorteplaats van Lonneke. Ons familiewapen heeft model gestaan voor ons bedrijfslogo Een aantal elementen zijn daarin in een moderner jasje terug te vinden.

Ontwerp: MV80   Website: Zegenrijk