bezoekHet grootste pand van het monumentale complex betreft de voormalige graanschuur, behorende bij de watermolen. Deze schuur stamt uit 1850 en diende voor de opslag van het graan, dat door de watermolen werd gemalen.

Nu – 150 jaar later – is in deze schuur de brouwerij gevestigd en is wederom graan als één van de pijlers van het proces gaan gelden. Nu niet voor opslag en het maken van brood, maar als grondstof voor het brouwen van bier.

In de brouwerij produceren we een grote variëteit aan speciaalbieren, die elk een eigen, uniek karakter hebben. De brouwerij heeft een capaciteit van 1000 liter per brouwsel. Op jaarbasis wordt ongeverr 50.000 liter geproduceerd. Al onze bieren worden ook echt in Stein op deze locatie gebrouwen.

flessenvullerNaast een vast assortiment aan Fonteinbieren, ontwikkelen we tevens Bier-Op-Maat;
een uniek product dat door Brouwerij De Fontein speciaal gebrouwen wordt voor één enkele klant. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever gaan we op zoek naar een bier dat perfect past bij het karakter van de onderneming; van de ingrediëntenkeuze, de samenstelling tot en met het brouwrecept. Dit alles resulteert in een compleet, eigen biermerk met een karakteristieke smaak.

brouwketels

Ontwerp: MV80   Website: Zegenrijk