Bieren

Het huidige assortiment van Brouwerij De Fontein bestaat uit onderstaande bieren.  

Veel van deze bieren zijn seizoensproducten en daarmee niet altijd voorradig!

 

Drone, wordt net zoals de Worker, Queen Bee en Honey, gebrouwen met de receptuur van The Sisters Brewery. Drone is een porter met de aroma's van geroosterde mout, chocolade, caramel en koffie.

 

Drone voorkant definitief rood

 

5,8%

Donker bruin

Bovengisting

5-7 ºC

Nee

Lokaal

 

Voor meer informatie en de verkooppunten zie: thesistersbrewery.com

Resi en Arthur zijn de eigenaren van café Resistent te Roermond. Het eerste bier dat met hun is ontwikkeld was de Resistent, deze tripel is vernoemd naar Resi. Het werd tijd dat haar wederhelft ook een eigen bier kreeg en zo is de Avonthuur ontstaan. Er werd gekozen, net zoals de tripel, voor een traditioneel biertype: een dubbel. De Avonthuur is een donkerbruine dubbel met een prettig, doordrinkbaar karakter. Het bier wordt geserveerd in een eigen glas, een glazen pul!

 

 

Logo

6.6%

Bruin

Bovengisting

6-8

Nee

Lokaal en in café Resistent te Roermond van de tap

 

 

Beluga bier is een blond bier gearomatiseerd met verveine en gember. Het bier wordt op unieke wijze gebrouwen met een versuikeringsproces (maisch-schema) dat speciaal voor Beluga is ontwikkeld. Door de toevoeging van de kruiden en het unieke brouwproces is een mooi balans ontstaan van een fris, doordrinkbaar bier dat toch een warm en mondvullend karakter heeft.

Hans van Wolde: 'Een eetbier, vrouwelijk ook, met een licht zuurtje, een klein bittertje en een frisse afdronk. Zeer geschikt voor een bier- en spijscombinatie. 

Beluga_Beer

7.6%

Blond

Bovengisting

7-8 ºC

Nee

Lokaal en bij Beluga in Maastricht 75cl fles.

 

Dit bier is gebrouwern op verzoek van de Steinder Garde. De Gardist is een dubbel bier met een stevig, vol karakter waarin de donkere mouttonen goed naar voren komen. 

 

Gardist75

7 %

Donkerbruin

Bovengisting

7-9 ºC

Nee

Lokaal van het vat en 75cl. fles


Het bier wordt uitsluitend verkocht op de braderie in Stein, zondag Open Monumentendag, lokaal in de slijterij of is te bestellen via de Steinder Garde, www.steindergarde.nl

 

De naam Euleteul Winter heeft alles te maken met de grondstoffen die aan de basis van dit bier liggen. Naast gerstemout, tarwemout en hop wordt in dit bier Euleteul gebruikt. Euleteul is de Steinse benaming voor Sambucus Nigra, beter bekend als vlier.

De vlierstruik staat al eeuwen bekend om zijn geneeskrachtige werkingen. Diverse onderdelen van deze plant worden al sinds jaar en dag in producten verwerkt. 

 

In Euleteul Winter is de vlierbes een cruciaal ingrediënt voor het bereiken van de typische smaak en aroma. Het bijzondere is dat de Euleteul rondom de brouwerij bloeit. Een speciaal ras, dat een hogere opbrengst heeft aan bloesem en bes, is speciaal voor dit bier in de omgeving van de brouwerij aangeplant.

 

 

Brouwerij de Fontein Etiketten 33cl eerste druk Pagina 08

8,5%

Rood/paars

Bovengisting

7-9 ºC

Nee

Lokaal in de winter, zolang de voorraad strekt op 33cl. fles

 

 

De naam Euleteul Zomer heeft, net zoals de Euleteul Winter, alles te maken met de grondstoffen die aan de basis van dit bier liggen. Naast gerstemout, tarwemout en hop wordt in dit bier Euleteul gebruikt. 

Euleteul is de Steinse benaming voor Sambucus Nigra, beter bekend als vlier. De vlierstruik staat al eeuwen bekend om zijn geneeskrachtige werkingen. Diverse onderdelen van deze plant worden al sinds jaar en dag in producten verwerkt. 

In Euleteul Zomer is de bloesem van de vlierstruik een cruciaal ingrediënt voor het bereiken van de typische smaak en aroma. Het bijzondere is dat de bloesem rondom de brouwerij bloeit. Een speciaal ras, dat een hogere opbrengst heeft aan bloesem en bes, is speciaal voor dit bier in de omgeving van de brouwerij aangeplant.
Het bier heeft een zachte smaak door het lichte gebruik van hop. Het fris en fruitig aroma is toe te schrijven aan de vlierbloesem. Dit alles maakt Euleteul Zomer uitermate geschikt als drankje voor op een zomers terras.

De Euleteul Zomer werd in 2010 uitgeroepen tot smaakvolste product van Zuid-Nederland (competitie 'De smaak van Nederland'!)

 

Brouwerij de Fontein Etiketten 33cl eerste druk Pagina 07

5.1%

Blond

Bovengisting

4-6 ºC

Nee

Lokaal in de zomer, zolang de voorraad strekt op 33cl fles.

 

 

De herfst wordt traditioneel ingeluid met Herfstbock. Dit bier wordt, naar oud gebruik, gebrouwen van de eerste gerstoogst van het seizoen. De Fontein Herfstbock is een dieprood bier met een warm, moutig karakter en een bittere afdronk.   

 

 

Brouwerij de Fontein Etiketten 33cl eerste druk Pagina 04

6.5%

Rood/bruin

Bovengisting

6-8 ºC

Nee

Lokaal, in de herfst, zolang de voorraad strekt in 33cl fles en van de tap

 

 

Honey, wordt net zoals  Worker, Drone en Queen Bee, gebrouwen met de receptuur van The Sisters Brewery. Honey is een zwaar blond bier, met tonen van citroen, sinaasappel en steranijs

 

Honey

 

7,9%

Blond

Bovengisting

7-9 ºC

Nee

Lokaal

 

Voor meer informatie en de verkooppunten zie: thesistersbrewery.com

De Inspirator is net als de KABAN en de Inspirator zomerblond ontwikkeld voor Conferentiehotel Kapellerput te Heeze. Men wil de bosrijke omgeving graag terug laten keren in de smaak van het bier, om deze reden is er gekozen voor de toevoeging van een vleugje braam. Het bier wordt in een origineel Inspratorglas geserveerd.

Image

6.3%

Rood/bruin

Bovengisting

7-8 ºC

Nee

Lokaal en de Kapellerput te Heeze van tap, 33cl en 75cl fles

De Inspirator zomerblond is een frisse, zomerse variant op de bestaande Inspirator. Het is een geurig tarwebier met een vleugje lindebloesem en framboos. Het is een licht geurend, fris bier dat uitstekend geschikt is voor de mooie zomerse dagen die gaan komen en wordt geserveerd in het bestaande Inspiratorglas.

Image

5.5%

Blond

Bovengisting

4-6 ºC

Nee

Lokaal en Kapellerput te Heeze De Fontein, van tap, 33 cl en 75 cl fles

 

Na de speciale bieren Inspirator en Inspirator Zomerblond heeft Brouwerij De Fontein opnieuw een bijzonder bier gebrouwen voor Kapellerput. De KABAN is een krachtig blond bier met 7.5% alcohol. Het bier is gebrouwen met het ingrediënt gagel, dit kruid groeit aan de oever van het ven waar de vergaderboomhut bij het Kapellerput Conferentiehotel, KABAN, ligt. Het bier wordt geserveerd in een speciaal ontworpen bokaal-glas.

De KABAN werd in 2012 door het weekblad Proost! uitgeroepen tot het lekkerste huisbier van Nederland in de categorie 'zwaar'.

 

 

KABAN bier

7.5%

Blond

Bovengisting

8-9 ºC

Nee

Lokaal en Kapellerput te Heeze (van tap, 33 cl fles en 75 cl fles)

 

 

In opdracht van hotel-restaurant Kasteel Elsloo wordt dit bier gebrouwen van een mengeling aan speciaalmouten, waardoor er caramel tonen in het bier naar voren komen. Een gevelsteen, die nu nog in het kasteel te zien is, geeft aan dat hier in vroegere tijden werd gebrouwen. Voor de Kasteel Elsloo Amber is een speciaal glas ontworpen waarom het brouwerswapen uit de gevelsteen is te zien. 

 

 

Image

5.4%

Amber

Bovengisting

4-6 ºC

Nee

Lokaal en Kasteel Elsloo van tap

 

 

Samen met Stichting De Maestrichter Bierbrouwerij werd dit bier ontwikkeld voor de Maastrichtse markt. Lansmenneke is een blond bier met een goed doordrinkbaar karakter. De toevoeging van Cascade hop geeft dit bier zijn typische smaak.

Lansmenneke

 

6.1%

Blond

Bovengisting

5-6 ºC

Nee

De Fontein, drankenhandel Bessems, Koekkelkoren en diverse horecagelegenheden in Maastricht

 

 

Voor meer informatie en verkooppunten zie: www.maestrichterbierbrouwerij.com

 

Het team van Chateau St. Gerlach heeft als doel gesteld om zoveel mogelijk de omliggende natuur te verwerken in hun producten. Bier mocht in deze reeks natuurlijk niet ontbreken. Le Verger de Camille is een verfrissend bier met een vleugje vlierbloesem en tarwe. De combinatie hiervan maakt het een verrassend zacht bier dat erg goed tot z'n recht komt in de bijpassende flûte. 

 

HR 12100 verger tarwebier bieropmaat

 

5.3%

Blond

Bovengisting

5 ºC

Nee

Lokaal en op Chateau St. Gerlach, 33 cl fles of incidenteel op de tap bij ons.  

Voor meer informatie zie www.chateauhotels.nl/le-verger-de-camille

De Limburgs Blond is een dorstlessend, sprankelend blond bier van Limburgse bodem.

 

Brouwerij de Fontein Etiketten 33cl eerste druk Pagina 01

 

5.9%

Blond

Bovengisting

6-8 ºC

Nee

Lokaal incidenteel van de tap en 33cl fles

 

De Limburgs Dubbel is een krachtige, moutige dubbel, met toch een goede doordrinkbaarheid.

 

 

6.4%

Donkerbruin

Bovengisting

8-10 ºC

Nee

Lokaal incidenteel van de tap en 33cl fles en VVV-Limburg winkels in 33cl en 75cl flessen

  

 De Limburgs Tripel is een waardige hekkensluiter, dit bier is verradelijk zacht en volmondig met een puur en krachtig karakter. 

Brouwerij de Fontein Etiketten 33cl eerste druk Pagina 03

 

9%

Blond

Bovengisting

10-12ºC

Nee

Lokaal en in VVV-Limburg winkels 75cl flessen

 

 

Maaskanter tarwebier is ontwikkeld voor de gemeente Stein. Het bier is ter ere van het nieuwe gemeentehuis op 24 november 2006 geïntroduceerd. Het biertype is geïnspireerd op het Duitse Dunkelweizen en wordt dan ook geserveerd in een bijpassend Weizenglas met een eigen opdruk. De Maaskanter is een zacht, fruitig bier met een aangename volle afdronk.

Brouwerij de Fontein Etiketten 33cl eerste druk Pagina 10

6%

Bruin

Bovengisting

7-9 ºC

Nee

Lokaal van de tap, 33cl fles. 

 

Dit bier wordt traditioneel voor de start van de zomer gebrouwen. De Fontein Meibock is een vol, fruitig bier mede door de toevoeging van een vleugje bloesemhoning. 

 

Brouwerij de Fontein Etiketten 33cl eerste druk Pagina 05

6.5%

Blond

Bovengisting

7-9 ºC

Nee

In de lente, zolang de vorraad stekt. 33cl fles

 

 

Proef de smaak van het voorjaar met onze Meibock!

Queen Bee, wordt net zoals Worker, Drone en Honey, gebrouwen met de receptuur van The Sisters Brewery. Queen Bee is een droog gehopte Indian Pale Ale, IPA. Door de hoeveelheid hop die erin zit, zit er een bitter, zacht citrusachtig tintje aan.

 

Queen Bee voorkant definitief

 

7,7%

Blond

Bovengisting

7-9 ºC

Nee

Lokaal

 

Voor meer informatie en de verkooppunten zie: thesistersbrewery.com

Deze volmoutige tripel is ontwikkeld voor Café Resistent te Roermond. Dit jonge café wordt op eigenzinnige wijze gericht door Resi Coumans en Arthur Massy, deze tripel moest daar natuurlijk bij aansluiten! De Avonthuur die later is gebrouwen voor Resi en Arthur heeft dit ook meegekregen. 

Er is gekozen voor een traditionele biersoort, in een eigen jasje. De Resistent Tripel is een volmondig bier van 8,0% met een stevige bite. Het wordt geserveerd in een speciaal ontworpen glas en de 75cl. fles is ook verpakt op eigenzinnige wijze. 

 

Logo

8%

Blond

Bovengisting

8-9 ºC

Nee

Lokaal en in café Resistent te Roermond van tap en 75cl. fles

 

 

Het beschermde moerasplantje gagel is een kruid met een rijke brouwgeschiedenis en vormde vroeger een hoofdingrediënt van het kruidenmengel 'gruit' dat toen in ieder bier werd gebruikt. Gagel wordt met toestemming van het Staatsbosbeheer één keer per jaar geoogst voor de productie van het Roerdaler Gagelbier. Gagel geeft een kruidig aroma aan het bier en speelt echt de hoofdrol in de smaakbeleving en de geur van het bier.

gagelbier bieropmaat

5.4%

Amber

Bovengisting

5ºC

Nee

Lokaal, boerderijwinkel Schurenhof en horeca Roerdalen in 33 cl. fles

 

 

De Sakamai is een bovengistend speciaalbier, gemaakt op basis van Japanse rijst. De Sakamai is de rijstsoort die alleen wordt gebruikt voor de meest hoogwaardige sake en voor dit fluweelzacht rijstbier. 

 

Brouwerij de Fontein Etiketten 33cl eerste druk Pagina 09

8,4%

Blond

Bovengisting

8-10 ºC

Nee

Lokaal 

 

Kanpai, oftwel proost!

Dit witbier is volgens het Belgisch witbier recept gebrouwen. Typerend voor het Belgisch witbier is het gebruik van koriander en curaçaoschil. Door het gebruik van tarwemout krijgt het Steinder Wit zijn zachte en fris- fruitige smaak. Het bier is alleen in Stein (en omgeving) te verkrijgen.

 

Brouwerij de Fontein Etiketten 33cl eerste druk Pagina 06

4,9%

Blond

Bovengisting

4-6 ºC

Nee

Lokaal van 33cl fles en van tap

 

 

Herberg Bie de Tantes is gevestigd in Eys. Door de Limburgse gastvrijheid en de Brabantse gemoedelijkheid waan je je in een andere wereld. In de herberg wordt veel gekookt met typisch Limburgse ingrediënten, dit werd ook toegepast in het bier door spelt te gebruiken van de Kollenberg te Sittard.

Door dit oergraan heeft het bier zijn typisch vol karakter gekregen, zoals de tantes zelf zeggen: 'Rond en gezellig, net als ons.

De Tantes werd in 2012 bekroond met een mooie tweede plaats door het weekblad Proost! voor het lekkerste huisbier van Nederland in de categorie 'licht'.

tantesbier

5.8%

Amber

Bovengisting

5-7 ºC

Nee

Lokaal en bie de Tantes in Eys van het vat, in 33cl en 75cl flessen.

 

 

De naam Väöske is ontleend aan de stadsheilige van Maastricht: Sint Servaas. Tevens houdt het verband met het kapittel van de Sint Servaaskerk die haar eigen stadsbrouwerij had. Väöske is een donker, vol bier met een onderscheidende nasmaak door het gebruik van Limburgse appelstroop tijdens het brouwproces. 

 

 

7,1%

Donker

Bovengisting

6-8 ºC

Nee

De Fontein, en voor meer informatie en verkooppunten zie www.maestrichterbierbrouwerij.com

 

Eef en Louis Klaassen runnen samen een prachtige horecazaak in de schaduw van de voormalige Kloosterkerk Domani. Louis ontwikkelde zelf de recepten van de twee bieren die door ons, voor café de Klep gebrouwen worden, het Venloos Paeterke Triepel en het Venloos Paeterke Döbbel. De Döbbel is een dubbeltype met een lekker pittig karakter. Het kent de typische donkere karameltonen wat dit biertype zijn unieke karakter geeft.

 

1-Etiketten-Paeterke-Mayke-1 bieropmat

7%

Donker

Bovengisting

7-8 ºC

Nee

Lokaal en in café de Klep te Venlo. 75 cl en op de tap

 

Voor meer informatie zie: www.cafedeklep.nl

Eef en Louis Klaassen runnen samen een prachtige horecazaak in de schaduw van de voormalige Kloosterkerk Domani. Louis ontwikkelde zelf de recepten van de twee bieren die door ons voor café de Klep gebrouwen worden, het Venloos Paeterke Triepel en het Venloos Paeterke Döbbel. De Triepel onderscheidt zich door een typische droge bitter in de afdronk.

 

1-Etiketten-Paeterke-Mayke-4 bieropmaat

8%

Blond

Bovengisting

8-9 ºC

Nee

Lokaal en in café de Klep te Venlo. 75 cl en op de tap

 

Voor meer informatie zie: www.cafedeklep.nl

Uit passie voor speciaalbier werd het idee voor een eigen bier geboren. Dit blond bier is gebrouwen voor bierspecialiteitencafé De Vlaamsche Reus. Het resultaat is een blond bier, gebrouwen met druivensap en een ruime hoeveelheid hop. Het gebruik van druivensap, in een juiste balans met de aromatische hop, dat zorgt voor een fruitig aroma en de bitterhop die zorgt voor een uitgesproken bitter vormt een fruitig, bitter en vol bier. 

Image

 

6.1%

Blond

Bovengisting

7 ºC

Nee

Lokaal en bierspecialiteitencafé De Vlaamsche Reus te Wageningen van tap, 33cl en 75cl fles.

Het kleinste café van Horst wordt uitgebaat door de enthousiaste Jan en Monique Joosten. In de café worden zeer veel speciaalbieren getapt en geschonken. Jan en Monique zijn absoluut gepassioneerd over hun producten en droomden al een tijd over een eigen witbier. Samen met ons is het witbier 'Witte Jan' ontwikkeld. Het bier wordt getapt in 30 cl en 50 cl in een eigen glas, ook is het verkrijgbaar in 75 cl flessen. 

WiiteJan.jpg

5.2%

Blond

Bovengisting

4-6 ºC

Nee

Lokaal en bij Café Het Centrum te Horst van de tap en 75cl. fles.

 

The Worker, wordt net zoals the Queen Bee, de Drone en de Honey, gebrouwen met het receptuur van The Sisters Brewery. The Worker is een smakelijke saison en is lekker zoet. De overrijpe perziken, dadels, steenvruchten en de rogge zijn duidelijk te herkennen en geeft het bier een zomerse smaak.

 

Worker

 

9,4 %

Blond

Bovengisting

9-10ºC

Nee

Lokaal

 

Voor meer informatie en de verkooppunten zie: thesistersbrewery.com

Ontwerp: MV80   Website: Zegenrijk