Wandelen in de omgeving van de brouwerij is een absolute aanrader.

Of u nu van natuur houdt of van meer zou willen weten over de rijke historie van de omgeving, u kunt altijd een passende wandeling vinden.

Er bestaan diverse routes met De Fontein als start- en eindpunt:

 

wandeling Stein - Meers

Deze vlakke, gemakkelijke wandeling (10 km) gaat langs velden door het mooie rustige Maasland. U passeert dorpjes als Maasband en Meers met mooie uitzichten op de Maas en een mooi ven.

 

wandeling Stein - Elsloo 

Deze vrij vlakke wandeling (8,5 km) gaat over leuke paden naar Elsloo en maakt een mooie lus door het bos. Tijdens de wandeling moet u wel een paar trappen op.

 

rolroute Stein - Meers (geschikt voor wandelen met een rolstoel of kinderwagen)

Tijdens deze rolroute (8,5 km) rolt u door het het gebied van de Grensmaas naar Stein. De route gaat over rustige asfaltweggetjes en aan het eind een stuk grindweg. Bij de brug is hoogteverschil maar dit loopt geleidelijk.

 

Historisch Stein-Elsloo

Deze route (10 km) brengt langs een aantal historische bezienswaardigheden in Stein en Elsloo.  De route is tevens te downloaden met GPS coördinaten.

 

Spirituele route Stein

Deze route start dicht bij De Fontein en bestaat uit 2 lussen (5 km en 6 km) die afzonderlijk of gecombineerd gelopen kunnen worden. De route is tevens te downloaden met GPS coördinaten.

 

Op de site Stein, stil genieten  vindt u nog meer routes en achtergrondinformatie over de gemeente Stein.

 

Ontwerp: MV80   Website: Zegenrijk