Rondleidingen en proeverijen

Maak kennis met het ambachtelijke brouwproces en hoe al die heerlijke bieren ontstaan. Rondleidingen worden uitsluitend op afspraak verzorgd.

De omgeving

De historische panden van de Fontein behoorden van oudsher tot de bezittingen van de bewoners van Kasteel Stein. De ruïne van het kasteel (tegenover de Fontein) is deze zomer te bezichtigen op gezette momenten. Een mooie manier om meer te leren over de geschiedenis van onze omgeving.

Het Auvermenkes mysterie

Een unieke activiteit van ongeveer 2 uur in en rondom de Fontein, voor jong en oud. Gewapend met een rugzak vol attributen, waaronder een metaaldetector, ga je op verschillende manieren op zoek naar de ondergrondse gang van de Auvermenkes.

‘Hart van de Maasvallei’

De gemeente Stein is zeer zeker het bezoeken waard. Naast het prachtige gebied rond de Fontein kent Stein tal van verborgen pareltjes en gezellige plekjes. Meer informatie hierover is te vinden op de site ‘Hart van de Maasvallei’.

Waelpool Roken en Stoken

Alle likeuren en gedestilleerd worden bij de Fontein gemaakt door onze gepassioneerd stoker John Waelpool. Waelpoel Ambachtelijk Roken & Stoken staat voor het ambachtelijk verwerken van (voornamelijk) regionale grondstoffen die geproduceerd zijn met respect voor natuur en milieu.

Rivierpark Maasvallei

De Fontein is gevestigd in de oude maasbedding naast het Julianakanaal. De Maasvallei staat garant voor urenlang wandelplezier. Langs beide oevers van de Maas zijn er verschillende opties, samen goed voor meer dan 200 km aan wandelroutes die je de mooiste plekjes in het RivierPark tonen.