Het Auvermenkes mysterie

Toeristische Werkgroep Maaskentj heeft in samenwerking met de gemeente Stein, Visit Zuid-Limburg en Buiten Zinnen een bijzondere familietocht ontwikkeld: het Auvermenkes Mysterie. 

Een unieke activiteit van ongeveer 2 uur in en rondom kasteel Stein, voor jong en oud. Gewapend met een rugzak vol attributen, waaronder een metaaldetector, ga je op verschillende manieren op zoek naar de ondergrondse gang van de Auvermenkes.

Uit oude verhalen blijkt dat er heel lang geleden Auvermenkes leefden in en rondom het kasteel Stein. Ze woonden in de kelders van het kasteel waar ze allerlei klusjes deden. Deze kabouters waren vooral ‘s nachts in de weer en waren niet alleen klein maar vaak ook onzichtbaar. Ze leefden in geheime ondergrondse kelders en gangen die tegenwoordig nog steeds bestaan maar vaak onvindbaar zijn.
Tijdens deze activiteit ga je op zoek naar de ingang van zo’n geheime ondergrondse gang!

Om deze te ontdekken ga je 5 verschillende opdrachten doen in en rondom het gebied van de Fontein. Elke oplossing van een opdracht helpt je een stukje verder en uiteindelijk zal je voor de geheime ingang van een ondergrondse gang komen te staan.

Muzikale kennis, puzzelen, speuren naar letters op verschillende plekken en met de metaaldetector aan de slag ……. al deze competenties zul je nodig hebben om de oplossing te vinden.

Deze activiteit is geschikt als gezinsuitje, teambuilding, groepsuitje of familiedag en duurt 2- 2,5 uur.
Geschikt voor kleine en grote groepen en leuk voor jong en oud!

Kosten

Kinderen tot 5 jaar Kinderen 5 t/m 12 jaar Volwassenen
Gratis € 8,50 p.p. €13,50 p.p