Limburgs Blond

In alle groei in nieuwe, bijzondere en unieke typen speciaalbieren, moeten we onze klassiekers zeker niet vergeten. Geinspireerd door de belgische brouwstijl, Limburgs Blond is een sprankelend, zacht en goed doordrinkbaar blond bier. 

ALC.INHD.SEIZOEN
5.9%0.33 clAltijd
Wist je dat?

Blonde bieren zijn over het algemeen heel makkelijk weg te drinken met zijn zoete, fruitige, soepele en subtiele smaak. De lichte mout proef je niet heel sterk terug, maar voert wel de boventoon in de smaak. 

Limburgs Dubbel

Donker van kleur en moutig en zacht van smaak. Onze Limburgse Dubbel, geinspireerd door de traditionele Belgische brouwstijlen is met zijn 6,4% nog bescheiden in zijn alcoholpercentage vergeleken met de meeste dubbels..

ALC.INHD.SEIZOEN
6.4%0.33 clAltijd
Wist je dat?

De term ‘dubbel’ verwijst naar de hoeveelheid graan per liter water die bij het brouwen gebruikt wordt, hierbij geldt: hoe meer graan, hoe meer suiker, hoe meer alcohol.

Limburgs Tripel

Onze Limburgse Tripel is een zware, volmoutige tripel die zeer verraderlijk is door de volmondigheid. De 9% die dit blonde bier kent, ligt verstopt achter de volle smaak en kan je daardoor erg overvallen.

ALC.INHD.SEIZOEN
9%0.33 clAltijd
Wist je dat?

De gebouwen waarin de Fontein gevestigd zijn, waren vroeger eigendom van de kasteelheer van het kasteel van Stein. De ruïne is vanaf het terras te zien en kan met een gids bezocht worden (op reservering).

Bluswater

Bluswater is een amberkleurig biet, gebrouwen met een vleugje gerookte en een goede dosis gebrande mout. De teovoegingen zijn zeer subtiel, dat maakt dit bier een lekkere doordrinker.

ALC.INHD.SEIZOEN
5.9%0.33 clAltijd
Wist je dat?

Dit bier is gebrouwen als knipoog naar een bedrijfsbrand in januari 2017, gelukkig (na veel hard werk) zijn we in mei van datzelfde jaar weer open kunnen gaan.

Maaskanter

Maaskanter tarwebier is ontwikkeld voor de mooie gemeente waarin wij ons bedrijf gevestigd hebben, de gemeente Stein. Het biertype is geinspireerd op het Duitse Dunkelweizen en is zacht, amberkleurig en goed doordrinkbaar door het gebruik van tarwe.

ALC.INHD.SEIZOEN
6%0.33 clAltijd
Wist je dat?

Het bier is ter ere van het nieuwe gemeentehuis op 24 november 2006 geïntroduceerd en vernoemd naar de inwoners van deze gemeente’de Maaskèntjers’.

Sakamai

De Sakamai is een bovengistend blond speciaalbier, gemaakt op basis van Japanse rijst. Droog, sprankelend en met zure tonen door de extreem hoge vergistingsgraad

ALC.INHD.SEIZOEN
8.4%0.33 clAltijd
Wist je dat?

De Sakamai is vernoemd naar de rijstsoort Sakamai die alleen gebruikt wordt voor de meest hoogwaardige sake.

Oh Denneboom

Oh Denneboom is hét kerstbier van de Fontein, naast de volle zachte smaken die de donker mout soorten met zich meebrengen, is hier ook steranijs en kaneel toegevoegd.

ALC.INHD.SEIZOEN
9%0.33 clWinter
Wist je dat?

Wij proberen zoveel mogelijk ingrediënten lokaal te verkrijgen of zelf te verbouwen, zo hebben wij een eigen moestuin en een bijen kas op het terrein.

Lieteberg Honingbier

De naam zegt het al, dit bier is gemaakt met honing, heel veel honing! Per liter wordt ongeveeer 150 gram honing gebruikt, dat komt neer op een 50 gram met flesje.

ALC.INHD.SEIZOEN
8.5%0.33 clAltijd
Wist je dat?

Alle honing die gebruikt wordt bij dit bier is afkomstig van bijencentrum Lieteberg te Zutendaal (België) en ze zijn zeker een bezoekje waard!

Steinder Wit

Onze kijk op witbier, typerend voor het Belgisch witbier is het gebruik van koriander en curaçaoschil. Door het gebruik van tarwemout krijgt het Steinder wit zijn zachte en fruitige smaak.

ALC.INHD.SEIZOEN
4.9%0.33 clAltijd
Wist je dat?

De witbiergist is in dit bier vervangen door een andere gist tijdens het brouwen, het typische bananenaroma van witbier is hiermee vervangen door een frisse geur.

Inspirator Zomerblond

De Inspirator zomerblond is een frisse, zomerse variant op de bestaande Inspirator. Het is een geurig tarwebier met een vleugje lindbloesem en framboos.

ALC.INHD.SEIZOEN
5.5%0.33 clZomer
Wist je dat?

Al onze bieren worden gebrouwen in onze energiezuinige stoombrouwerij, deze is te zien vanaf het terras.

Inspirator

Geinspireerd op de bosrijke, warme omgeving rond het hotel ontwikkelden we een donker, warm bier met prettige, uinodigende doordrinkbaarheid en een vleugje braam.

ALC.INHD.SEIZOEN
6.3%0.33 clAltijd
Wist je dat?

Naast bieren produceren we ook andere producten, waaronder likeuren en ander gedestilleerd in samenwerking met onze stoker John Waelpool van Waelpool roken en stoken.