Milkstout

De oorsprong van dit biertype ligt in Engeland waar men in vroeger tijden melk toevoegden aan de ales en porters voor de arbeiders om de voedingswaarde te vergroten en om oud bier weer wat op te frissen. Dit idee is vanaf begin 1900 doorontwikkeld door te gaan brouwen met de toevoeging van lactose. Dat geeft de milkstout zijn zoetig en volmondig karakter.

Vanaf 1946 is de naam ‘milkstout’ in Engeland verboden om te voorkomen dat men zou denken dat dit bier goed voor kinderen was. Het biertype is echter niet veranderd en de rest van de wereld noemt het nog steeds bij zijn originele naam.

De Fontein zou de Fontein niet zijn als we er niet voor gekozen hadden om een eigen draai te geven aan deze klassieker. Waar normale stouts een alcoholgehalte hebben van ongeveer 5% kozen wij voor een verzwaarde variatie hier op. Onze milkstout heeft 8,5% alcohol en dit versterkt het zoete karakter van dit bijzondere bier.

STIJL: Milkstout

ALCHOLPERCENTAGE: 8,5%