Social impact

Wij geloven dat genieten niet complex hoeft te zijn. Daarom willen we jullie laten ervaren wat onze eigen omgeving te bieden heeft. We willen op een respectvolle manier omgaan met deze omgeving en we voelen ons mede verantwoordelijk voor de natuur en mensen om ons heen. Ons doel is daarmee om een zo klein mogelijk footprint ( in ons geval eigenlijk een foodprint) achter te laten.

Onze foodprint

Afval bestaat niet, in alles zien we een mogelijk tot (her)gebruik en daarmee verlagen we onze foodprint gigantisch. Graanresten (bostel) voeren we na het brouwen aan onze eigen varkens en het vlees van deze scharrelvarkens wordt 100% gebruikt. Bierresten zetten we door destillatie om in een hoogwaardige bieralcohol die wij vervolgens weer gebruiken voor onze likeuren en gins. Oud brood uit de horeca vormt weer de basis voor een nieuw bier.

We zetten duurzame, circulaire, korte ketens op die we waar mogelijk zelf volledig in de hand hebben. Van hopplant tot de schuimkraag, alles wordt op eigen terrein verwerkt.

Liefde voor de omgeving

We werken met én volgens de seizoenen. De natuur om ons heel heeft zoveel moois én lekkers te bieden. Je vindt bij ons geen strakke perken, maar misschien ook wel planten die thuis worden aangeduid als onkruid. Vaak hebben deze planten een functie als bodembemester, voedingsbron of schuilplaats en in de zomer picknicken net zo veel vlinders als gasten op ons terrein.

Genieten kun je ook van het erfgoed waar ons bedrijf in gevestigd is. Dit erfgoed koesteren we en we proberen deze historisch waardevolle locatie weer in volle glorie te herstellen. Dit doen we met eerbied voor de geschiedenis, gecombineerd met de kennis en techniek van het heden.

Inclusief

Inclusief betekent voor ons dat iedereen zich thuis voelt bij de Fontein en graag bij ons blijft. “Anything goes” en dit betekent dus ook dat iedereen welkom is. In onze inrichting hebben wij oog voor duurzaamheid, bereikbaar zijn voor iedereen en werken (waar het kan) met gerecyclede materialen.

Deze denkwijze geldt niet alleen voor onze gasten, maar zeker ook voor onze medewerkers. We bieden een duurzame en zinvolle leer- en werkplaats voor medewerkers, vrijwilligers en stagiaires waarbij veiligheid, maatwerk en het bieden van kansen onze kernwaardes zijn.