Social impact
Wij geloven dat genieten niet complex hoeft te zijn. Daarom willen we onze gasten en klanten laten ervaren wat onze eigen omgeving te bieden heeft. We willen op een respectvolle manier omgaan met deze omgeving en we voelen ons mede verantwoordelijk voor de natuur en mensen om ons heen. Ons doel is daarmee om een zo klein mogelijk footprint ( in ons geval eigenlijk een foodprint) achter te laten.
Transparantie
Wij zijn trots op hoe we werken en laten dit graag zien aan iedereen; onze bezoekers, medewerkers, klanten en studenten. Kennis delen is fijn en maakt samenwerkingsverbanden vruchtbaar. Ook op het terrein staan vrijwel alle deuren letterlijk open voor iedereen. Waar vanwege bijvoorbeeld hygiëne-omstandigheden geen mensen toegelaten kunnen worden hangen we bordjes op met informatie en proberen we steeds meer informatie toe te voegen (zoals filmpjes en verhalen) die zichtbaar worden door het scannen van een QR code. We vinden het belangrijk dat overal ‘voelbaar’ is waar wij voor staan en belangrijk vinden.
Onze foodprint
Afval bestaat niet, in alles zien we een mogelijk tot (her)gebruik en daarmee verlagen we onze foodprint gigantisch. Graanresten (bostel) voeren we na het brouwen aan onze eigen varkens en het vlees van deze scharrelvarkens gebruiken we vervolgens weer op onze menukaart. Bierresten zetten we door destillatie om in een hoogwaardige bieralcohol die wij vervolgens weer gebruiken voor onze likeuren en gins. Oud brood uit de horeca vormt weer de basis voor een nieuw bier.
We zetten duurzame, circulaire, korte ketens op die we waar mogelijk zelf volledig in de hand hebben. Van hopplant tot de schuimkraag, alles wordt op eigen terrein verwerkt en vaak zelfs geconsumeerd. Lukt het niet helemaal zelf, dan borgen we dit gedachtengoed door samen te werken met anderen met deze gedeelde waardes.
Liefde voor onze omgeving
We werken met en volgens de seizoenen, de natuur om ons heel heeft zoveel moois én lekkers te bieden. Zittend op ons terras kun je dan ook genieten van deze natuur en even de dankbaarheid ervaren voor zo veel inspiratie. Je vindt bij ons geen strakke perken, maar misschien ook wel planten die thuis worden aangeduid als onkruid. Vaak hebben deze planten een functie als bodembemester, voedingsbron of schuilplaats en in de zomer picknicken net zo veel vlinders als gasten op ons terrein.
Genieten kunnen onze gasten ook van het erfgoed waar ons jonge bedrijf in gevestigd is. Dit erfgoed koesteren we en we proberen deze historisch waardevolle locatie weer in volle glorie te herstellen. Dit doen we met eerbied voor de geschiedenis, gecombineerd met de kennis en techniek van het heden.
Inclusief
Inclusief betekent voor ons dat iedereen zich thuis voelt bij de Fontein en graag bij ons blijft. “Anything goes” en dit betekent dus ook dat iedereen welkom is. In onze inrichting hebben wij oog voor duurzaamheid, bereikbaar zijn voor iedereen en werken (waar het kan) met gerecyclede materialen.
Deze denkwijze geldt niet alleen voor onze gasten, maar zeker ook voor onze medewerkers. We bieden een duurzame en zinvolle leer- en werkplaats voor medewerkers, vrijwilligers en stagiaires waarbij veiligheid, maatwerk en het bieden van kansen onze kernwaardes zijn.